Søknaden til Eidfjord kommune om kunstutstelling

Eidfjord kommune v/ kultursjef Lisbeth Bygstad Celik

Søknad om lån av gallerirommet på Galleri N. Bergslien hausten 2014

Eidfjord Kulturkomité vart starta i 2007 og arbeidar for å skapa kulturell- og sosial aktivitet og underhaldning i bygda.

Komitéen er no i gong med å planleggja ei utstelling med to av kommunens biletekunstnare; Ragnhild Kleivkås og Elsa Garatun. Arrangementet er planlagt til hausten 2014. Me er stolte av å ha desse to dyktige kunstnarane i Eidfjord og tykkjer det er på sin plass at dei no får presentert bileteverka sine på høveleg vis. Difor søkjer me no kommunen om løyve til å nytte lokalet i Galleri N. Bergslien.

Ragnhild Kleivkås har gjenge diverse kurs med m.a. Jørgen Dukan (akryl), Dag Olav Lunde (olje), Aud Rye (akvarell), Elsa Eikaas (akryl), Jackie Simmonds (pastell) og Knut Steen (etsing). Ofte blandar ho dei ulike teknikkane. Ho har formidla sine bilete på fleire salsutstillingar både i Hardanger og i Nord-Norge.

Elsa Garatun har deltatt på kurs i akvarell, akryl, grafikk, oljemaling og teikning med m.a. Karl Erik Harr, Patrick Huse, Jørgen Dukan, Thor Erdal og Erlend Grøstad. Garatun har m.a. helde separatutsetelling på Grimo og i Austamarka og delteke på felles- og distriktsutstellinger.

Me har ikkje fastset endelege datoar for utstellinga, men tenkjer oss ein utstellingsperiode på kring fire dagar, inkludert ei helg. Det ville vera ynskjeleg å finna ei tid i september eller oktober, ev. november. Truleg har kulturkontoret eigne planar for bruk av lokalet eit stykkje utover hausten, og difor ynskjer me å gå i dialog med kommunen om å fastsetja eksakt tid. Me vonar at me saman kan finne datoar som høver i forhald til både kommunens og våre planar. Sjølvsagt er det ynskjeleg å finna fram til datoar så raskt som mogeleg, slik at Kulturkomiteen kan starta planleggjinga.

Kulturkomiteen er: Gunnvor Hopen Veka, Hans Hellevang, Ingebjørg Olsen, Johanna Håbrekke og Lars Hoel.

 

Med helsing

Kulturkomiteen v/ Lars Hoel

Eidfjord, 17. januar 2014

 

larssinpost@hotmail.com, T. 410 82 845

Publisert av Admin.

Gjertrudvennene er en forening under opparbeiding. Det skjer i Norge at en avdød ikke har verken pårørende eller venner ved livets ende, og da blir det kommunal gravferd.. Det er en meget trist situasjon når kapellet står tomt under seremonien. Vi - Gjertrudvennene - vil forsøke å være til stede i slike begravelser/bisettelser. Vi vil være medmennesker og venner. Vi trenger støttespillere over hele landet. Se vår nettside for nærmere informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *