Kommunens avslag på Kulturkomiteens utstellingssøknad

Kulturkomitéen v/ Lars Hoel

 

Dykkar ref. Arkivsakid-doknr: 14/58-2 Saksh: Lisbeth Bygstad Celik Arkivkode Dato:

Journalpostid: 14/924 Telefon: 53673543 K1-614, K2-C00 28.02.2014

 

Søknad om lån av N.B. Galleri 2014

Me visar til søknad frå Kulturkomiteen om lån av Galleri N.B til utstilling av maleri av Ragnhild Kleivkås og Elsa Garatun hausten 2014.

Galleri N.B har vore i drift sidan 2002 og har som hovudoppgåva er å formidla, og ta vare på samlinga etter Nils Bergslien. I tillegg er det laga rom for skiftande utstillingar i galleriet. Det har vore vanleg med 3-5 skiftande utstillingar av profesjonelle kunstarar, og 2-3 konsertar i løpet av høgsesongen. I lågsesongen er galleriet stengt. Det har gjennom dei åra som Galleriet N.B har vore i drift, vore praktisert at dette skal vera eit Galleri med høg profesjonalitet.

Når kulturkontoret fekk søknaden om å stille ut frå ikkje-profesjonelle kunstarar vart det teke kontakt med andre Galleri og kunstnarar om rettleiing, og om regelverk knytt til kven som kan ha utstilling. ( Galleri Puls som er drevet av HardangerPuls, Kabuso i Øystese og kunster Linda Øgaard)

Tilbakemeldinga me fekk er at ein bør vera særs forsiktig med å leiga ut eit galleri til ikkje – profosjonelle kunstarar. Grunnlaget for denne utala er at ein kan få problem med å få profesjonelle kunstnarar til å ha utstillingar i Galleriet. Det vart påpeika at dette gjaldt sjølv om utleiga gjeld lågsesong.

Gjennom dei 12 åra som har gått har Galleri N.B opparbeidd seg et renommé som eit attraktivt arena der kunstnarar ønskjer å ha utstilling. Ved å leiga det ut til ikkje profesjonelle kunstarar kan ein missa dette renommeet.

Det er på dette grunnlaget at me seier nei til å leiga ut galleriet til ikkje – profejsonelle kunstarar i Galleri N.B.

Når det gjeld regelverk for drift av galleri, og kven som kan ha utstilling, er det ikkje vanleg for eit Galleri å ha dette. Det er fordi at dei fleste Galleri legg seg på ein profesjonell linje der dei som skal ha utstilling må ha høgskuleutdanning og/eller ha ein renommé som kunstnar gjennom opptak av nasjonale organisasjonar.

I møte med leiar i kulturkomtieèn Lars Hoel vart det påpeika at det er mogleg å leiga andre lokalitetar til å visa målera til Elsa Garatun og Ragnhild Kleivkås. Me nemnde m.a Lægreid gamle skule som eit alternativt. Kulturkontoret vil vera hjelpsam med tilrettelegging og annonsering av ei slik utstilling.

 

Med venleg helsing

Eidfjord kommune

Lisbeth Bygstad Celik

kultursjef

 

 

 

Kopi til arkiv og kopibok

Publisert av Admin.

Gjertrudvennene er en forening under opparbeiding. Det skjer i Norge at en avdød ikke har verken pårørende eller venner ved livets ende, og da blir det kommunal gravferd.. Det er en meget trist situasjon når kapellet står tomt under seremonien. Vi - Gjertrudvennene - vil forsøke å være til stede i slike begravelser/bisettelser. Vi vil være medmennesker og venner. Vi trenger støttespillere over hele landet. Se vår nettside for nærmere informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *